İncilerimizi Test Ettirdik

Yazar 0 , , Permalink 0

İnci Kalite Belgesel Söyleşisini Buraya Tıklayarak izleyebilirsiniz.

Bilimsel gerçekliği ile değer tespiti konusunda tek yetkili kurum olan Dokuz Eylül Üniversitesi  İzmir Meslek Yüksek Okulu Gemoloji Test Laboratuvarı’na biz de incilerimiz için test yaptırmak üzere başvurduk. Mücevher ile ilgili adli davalarda bilirkişi olarak başvurulan, Gemoloji ve Mücevher Uzmanı Prof. Dr. Murat HATİPOĞLU incilerimizin testini bizzat gerçekleştirerek kalite rapor sonuçlarını tarafımıza teslim etmiştir.

Testi yapabilmek adına konserve içerisindeki Akoya istiridyesinden çıkan “AAA” kalitede inciyi de Prof. Dr. Murat HATİPOĞLU kendisi açmıştır. (Murat beyin şansına çok güzel beyaz bir inci çıkmıştır 🙂

Akoya incisinin testini gerçekleştirdikten sonra ayrıca “AA” kalitede Sarı Güney Denizi “AAA”  Kalitede Tahiti (Siyah inci)  ve tatlı su incisini de karşılaştırma yapabilmek için test etmiştir.

Testi yapılan Akoya ve Güney denizi olmak üzere iki incinin kalite değerlendirme raporunun ilk ekran görüntüsünü sizlerle paylaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde detaylı analizi devam eden yeni belgeleride sizlere sunacağız.

Ayrıca inci hakkında sorduğumuz önemli sorulara da cevap vermiştir. Bu faydalı röportajı da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.

İnternette  kısa bir araştırma yaptığımızda Prof. Dr. Murat HATİPOĞLU nun değerli taşlar üzerine iki Haber videosuna denk geldik izlemek isterseniz buradaki linki ve Buradaki linki takip edebilirsiniz.

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.